KAD BANK PAYWAVE - Ketahui Risikonya !

Pada tahun 2017, semua kad bank telah diwajibkan untuk menggunakan fungsi "paywave". Fungsi ini membolehkan transaksi dilakukan tanpa menggunakan no PIN.
Nak tahu macam mana rupa paywave ni, tengok pada simbol seperti wifi. Mesti ada kan? Lihat contoh gambar dibawah.
Yes, sangat best dan canggih bukan? Tapi, tahukah anda disebalik teknologi yang best ini, anda terdedah kepada satu RISIKO?
Ianya dipanggil sebagai "digital pickpocketting". Kebiasaanya, orang jahat boleh mencuri atau godam kad bank anda hanya dengan menggunakan alat scanner khas. Bahaya kan? Yup, sangat berbahaya.
Tak percaya, lihat video dibawah ini.
Dah tengok video kat atas? Perkara seperti ini boleh berlaku pada diri anda juga. Sila lebih berhati-hati terutamanya bila anda berada di tempat awam yang ramai orang seperti shopping mall dan sebagainya.
Tahukah anda, statistik menunjukkan seramai 46% dilaporkan di US menjadi mangsa kecurian data kad kredit sepanjang tempoh 5 tahun yang lepas!
Jadi apakah langkah yang boleh diambil untuk mengelakkan diri anda jadi mangsa kecurian ini?
JOVI RFID-Anti Theft wallets direka untuk melindungi pengguna dari digodam pencuri digital ini. Didalam kad bank anda (juga pada IC dan passport) terdapat semua maklumat yang disimpan secara sulit, iaitu pada frekuensi 13.56Mhz.
Kesemua wallet keluaran JOVI mempunyai satu lapisan khas dibawah permukaan "card slots" untuk menghalang signal dari scanner asing menembusi dan menggodam kad bank anda. Best bukan?
Lindungi diri anda sekarang dengan wallet keselamatan. Untuk mengetahui lanjut koleksi wallets RFID ini, klik pada button dibawah.
0